Welcome on Bricoflor

Bricoflor is a brand of the Tecnomir Group, a family-owned company involved in the manufacturing, supply, and distribution of wood-based panels and other materials in the construction sectors. Bricoflor meets the customer's needs by providing free consultation for material selection, professional cost estimates, offering catalogs and product samples, ensuring the availability of necessary materials, and executing projects according to the specifications provided by clients. The constant focus on customer orientation is implemented through a broad range of offerings, modern logistics, and personalized services.

Abachi


Abachi

  • Abachi
  • Abachi
Denumire botanica
Triplochiton scleroxylon

Proprietati tehnologice
Arborele poate atinge 20-30 m inaltime cu 100-150 cm diametru. Alburnul se deosebeste greu de duramen, amandoua avand aceleasi tendinte coloristice; de la alb deschis pana la alb galbui se intalnesc mai multe nuante. Structura lemnului este poroasa, cu aspect relativ brut, nefinisat dar uniform. Lemnul are o stralucire aparte, fiind placut ca si design.
Lemnul se prelucreaza usor, nu are rezistenta mare la incovoiere sau rupere, dar nici nu este foarte elastic. In cursul prelucrarii nu toceste cutitele dar este de preferat ca acestea sa fie foarte bine ascutite pentru ca lemnul are tendinte de aschiere. Se poate gaurii usor, se preteaza bine si la lipire si lacuire, baituire. Nu este o esenta foarte rezistenta in timp, pot aparea coloratii la contact cu metal, cuie sau suruburi.

Caracteristici tehnice
Rezistenta la incovoiere: 570cm2
Rezistenta la rupere: 257 kg/cm2
Densitate: 385 kg/m3
Greutate medie la cheresteaua uscata este de 400 kg/m3

Utilizari
Daca nu este nevoie de rezistenta foarte mare in timp, atunci lemnul se poate folosi pentru fabricarea de mobilier, mana curenta la scari, ornamente interioare, lambrisari, usi, mobila si elemente de mobilier pentru interior, membre artificiale, placaje, panouri, furnire, etc.
Datorita structurii sale omogene este preferat pentru confectionarea de rame de tablouri sau oglinzi si datorita termorezistentei lemnului este folosit pentru elemente de sauna, cu precadere bancute si interioare de sauna.
Share:

Search

advertisement

1 /3
2 / 3
3 / 3

Do you need help?

We are here and ready to offer our support, drawing on nearly a decade of experience in the production and distribution of wood-based panels.

All you need to do is reach out to us, and our specialists will professionally address your inquiries about the products we sell as quickly as possible.